В истински "латиносандвич" бяха хванати българите по време на дефилето си при откриването на зимните олимпийски игри във Ванкувър. Пред нас бяха бразилците, а непосредствено зад нас – Каймановите острови. Загорели от слънцето мачовци постоянно се "облизваха" край нашите момичета, които с белите си екипи изглеждаха като ледени кралици на фона на мургавите ни съседи по дефиле.

Имаше и опити за уговаряне на срещи или поне размяна на телефони, като най-настоятелни бяха към представителките ни в шорттрека, ските и сноуборда.

Биатлонистът Мартин Богданов се оказа най-активен в снимането по време на парада на нациите при откриването на Игрите. Той успя да заснеме лента като за един документален филм. Доста атакуваният от дамите Мартин дори на моменти използваше камерата за някое и друго запознанство.

Много предложения за размяна и дори покупки на екипите им получиха българските състезатели по време на церемонията по откриването на Игрите.

Българските якета и грейки са сред най-красивите на Оолимпиадата във Ванкувър и това пролича и по завистливите погледи на доброволци и зрители по време на придвижването на нашите от селото до залата.

Поне десетина бяха и предложенията за замяна на екипите, но нашите изобщо и не ги обсъждаха. Черното и бялото явно са хит на игрите, тъй като една трета от делегациите са избрали дрехи с подобни цветове.