Лас Вегас изравни финалната серия на Запад в НХЛ, след като отнесе Далас с 3:0 и вече двата отбора имат по една победа. Вратарят на победителите Робин Ленер спаси 24 удара и регистрира четвърти шътаут в плейофите.

Пол Щастни вкара гол и подаде за още един, а останалите две попадения са на сметката на Уилям Карлсон и Томаш Носек. Шведският вратар Ленер, който изравни рекорда от три сухи мрежи в плейофите във втория кръг срещу Ванкувър, взе титулярното място от Марк Андре Фльори и в мач номер 7 в предишния етап също не пусна гол за успеха с 3:0.

След като в първата среща от серията Антон Худобин регистрира първия си шътаут в плейофите, сега отрази 24 удара, но не успя да помогне особено и беше заменен от дебютанта Джейк Йотингер, който влезе под номер 26 в драфта на Лигата от 2017-а година. Той влиза в историята на НХЛ като първият вратар от 55 години насам, който прави дебют на полуфинал за титлата.

Играчите на Лас Вегас, които спечелиха два от предишните си три мача на нула, играха търпеливо и внимателно до началото на втората част. Щастни откри резултата в 4:53 минута на периода, завършвайки пас на Макс Пасиорети от дясната зона. Само 3:31 минути по-късно Уилям Карлсон вкара за 2:0. А крайното 3:0 беше оформено 85 секунди по-късно след гол на Томаш Носек при числено превъзходство.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи:
Западна конференция, финал:

Лас Вегас- Далас 3:0
Резултатът в серията е 1-1 победи