Лара Гут-Бехрами (Швейцария) записа своята втора поредна победа в супергигантски слалом валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, след като триумфира в Кран Монтана (Швейцария). 

С днешната си победа, носителката на големия кристален глобус за 2016 година прекъсна серията от осем поредни супергигантски слалома, с различна победителка. Днес тя премина коварното трасе, което беше нареден от треньор на италианския национален отбор за 1:15.63, като по този начин завърши на 0.93 секунди пред втората Тамар Типлер (Австрия). 

Първа от италианките днес бе Федерика Бриньоне, която завърши трета, но с изоставане от 1.02 секунди. Точно зад нея се нареди сънародничката Франческа Марсаля, чийто пасив спрямо победителката бе 1.06 секунди. Голямата звезда на Скуадрата и победителката от двете спускания в Кран Монтана в петък и събота София Годжа днес не завърши състезанието след грешка в самия му край. 

Годжа се движеше с темпо да излезе втора до последната междинна контрола, но не прецени правилно финалния скок и пропусна предпоследната врата на трасето. Тя обаче не бе единствената състезателка, която попадна в един от капаните на трасето. Лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия), която се спусна първа, отпадна още преди средата на пистата, на един от слепите скокове след като не успя да насочи своите ски към следващата врата. 

Добрата новина за словачката обаче бе, че нейната основа преследвачка в генералното класиране Мишел Гизин (Швейцария) днес завърши едва 29-та, като по този начин стопи само две точки от аванса на Влъхова. Така тя води с преднина от 118 пункта пред Гизин, докато трета с пасив от 194 е Гут-Бехрами. 

В битката за малкия глобус Гут-Бехрами води след с актив от 245 точки, втора със 169 е носителката на приза за миналия сезон Корин Зутер (Швейцария), докато трета със 165 е Марта Басино (Италия). Зутер днес завърши девета, докато Басино остана осма. 

Програмата на Световната купа при дамите продължава във вторник с гигантски слалом в Кронплатц (Италия).