Крис Крайдър вкара два гола за по-малко от пет минути в последната третина, а отборът на Ню Йорк Рейнджърс победи с 4:2 Каролина и оглави Източната конференция на НХЛ.

Рейнджърс водят с точка пред Монреал и с две пред Питсбърг, който победи с 5:3 Детройт в събота вечер.

Дерек Степан отбеляза гол и подаде за други два, а последната шайба за Рейнджърс вкара Майкъл Грабнър.

Матс Дзукарело завърши срещата с две асистенции, докато Хенрик Лунквист спря 21 удара и спечели 11-та си победа за сезона.

Крайдър даде аванс на Рейнджърс 7:35 минути преди финалната сирена, след като се възползва от спасяване на Майкъл Лейтън, отбита шайба и празна вратара.

25-годишното ляво крило на тима от Ню Йорк вкара втория си гол 2:49 минути преди края, след като негов удар се отклони от щангата и попадна зад Лейтън за крайното 4:2. Фили Кесел се разписа два пъти за Пингвините срещу Червените криле, като той стана и автор на един от четирите гола в полза на домакините в последната третина.

Ник Бонино, Джъстин Шулц и Мат Кълън вкараха останалите шайби за Питсбърг в последната част, с което отборът им влезе в победна серия за първи път от месец насам. Марк-Андре Флюри спаси 28 удара във втория си пореден старт на вратата на шампионите, но не успя да отрази шайбата, донесла 314-ия гол в кариерата на легендарния Хенрик Зетеберг.

С това шведът се изравни с бившия си съотборник от златните години Павел Дацюк на седмо място във вечната ранглиста на реализаторите за Детройт.

Междувременно, отборът на Чикаго пропусна възможност да оглави еднолично общото класиране в НХЛ, след като отстъпи с 1:3 срещу Филаделфия и остана равен с Рейнджърс, но и лидер на запад. Филаделфия пък спечели четвъртата си поредна победа, след като новобранецът Иван Проворов вкара два гола за 31 секунди във втората третина./ БТА