Рик Наш направи две асистенции във втората третина и Кълъмбъс победи Калгари с 2:1. Така Кълъмбъс има най-добрия старт в своята клубна история с 4 победи и 1 загуба и е начело във временното класиране на централната дивизия на Западната конференция.

С гол на Къртис Гленкрос в 16:19 минута на първата част отборът на Калгари поведе с 1:0. Но във втората третина след асистенции на Рик Наш точни за Кълъмбъс бяха Антон Стралман и Кристиан Хуселиус.

Томаш Ванек отбеляза два гола, а Дарек Рой направи три асистенции и Бъфало победи миналогодишния финалист за купа „Стенли” Детройт с 6:2. За съжаление на домакините голмайсторът Ванек получи контузия и ще отсъства „седмици” според треньора Линди Ръф. 25-годишният Ванек през миналия сезон бе най-резултатният хокеист на Бъфало с 40 гола и 23 асистенции.

Пол Гостад и Патрик Калета вкараха по един гол и направиха по една асистенция за победата на Бъфало, а Дрю Стафорд и Кларк Макартър също записаха имената си сред голмайсторите.

Валтери Филипула и Томас Холмстром бяха голмайстори за „Червените криле” от Детройт.

Дарси Тъкер вкара гол и направи асистенция срещу бившия си отбор и помогна на Колорадо да победи Торонто с 4:1. Брет Кларк, Дейвид Джоунс и Джон-Майкъл Лил бяха другите голмайстори за Колорадо. Единственият гол за Торонто бе дело на Франсоа Бошмен.