Артьоми Панарин вкара 6:02 минути след началото на продължението за победа на Кълъмбъс с 4:3 срещу Вашингтон в първия мач от плейофната серия между двата отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Вторият също е във Вашингтон в неделя.

Панарин пое шайбата от зоната на Блу Джакетс, напредна по лявото крило и се разписа с прекрасен залъгващ удар в далечния ъгъл на вратата на Филип Грубауер. Александър Венберг, Томас Ванек и Сет Джоунс пък бяха точни в редовното време, а Сергей Бобровски спря 27 удара на врата на Кълъмбъс, който вкара два гола при числено предимство.

Евгени Кузнецов вкара два гола за Вашингтон по време на голямо наказание на Джош Андерсън за удар срещу Михал Кемпни. Деванте Смит-Пели вкара третата шайба за Капс, а Грубауер спаси 23 удара.

Тампа Бей поведе срещу Ню Джърси в друга серия от Източната конференция след ранни голове Онджей Палат, Тайлър Джонсън и Яни Гурде. Алекс Килърн и Никита Кучеров също се разписаха за Светкавиците, които спечелиха с 5:2.

Брад Марчанд, Дейвид Бакс и Давид Крейчи вкараха по един гол при числено предимство за победа на Бостън с 5:1 над Торонто в двубоя между подгласниците на Тампа Бей в Атлантическата дивизия. Туука Раск спаси 26 удара, а по една шайба добавиха Давид Пастърнак и Шол Курали.

Нешвил постигна пълен обрат и победа с 5:2 срещу Колорадо в мач от плейофите на Западната конференция. Никита Задаров и Блейк Комо дадоха на два пъти аванс на Лавините, но Хищниците изравниха с голове на Остин Уотсън и Крейг Смит. В третата част дойдоха и минутите на Филип Форсберг, който се разписа 6:08 след началото й, а четири по-късно вкара гола на вечерта. Той пресече пас в неутралната зона, прекара шайбата между краката на Самуел Жирар и преодоля вратаря Джонатан Берниер. 

Колтън Сисон оформи крайния резултат на празна мрежа, а Пека Рине спаси 25 удара на вратата на Нешвил.

Ивандър Кейн вкара два гола и Сан Хосе спечели с 3:0 в Анахайм в последния мач за вечерта. Брент Бърнс също се разписа за Акулите, а Мартин Джоунс спаси 25 удара за шутаута.

Първи мачове от първия рунд на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Тампа Бей - Ню Джърси 5:2
Бостън - Торонто 5:1
Вашингтон - Кълъмбъс 3:4 след продължение
Нешвил - Колорадо 5:2
Анахайм - Сан Хосе 0:3/БТА