Анастасия Кузмина е новата олимпийска шампионка в спринта на 7,5 километра. Състезаващата се за Словакия биатлонистка финишира с най-добро време (19:55.6) в изключително напрегнато състезание, в което много от лидерките не издържаха на напрежението. Българката Нина Кленовска остана едва 62-а от 88 стартирали участнички.

Анастасия Кузмина влезе в историята на Словакия, след като донесе първи златен медал за тази страна от Зимна Олимпиада. Биатлонистката, тръгнала за големия спорт от Русия, започва да се състезава за Словакия през сезон 2008/09.

На второ място в спринта остана Мгдалена Нойнер, която допусна една грешка при втората си стрелба. Германката успя да навакса изоставането си, но въпреки това финишира на 1.5 сек., от олимпийската шампионка, която свали всичките 10 мишени.

Бронзовият медал в най-динамичната дисциплина в биатлона отиде при французойката Мари Дорен.

Нина Кленовска допусна една грешка при първата си стрелба. От позиция легнал българката свали първите четири мишени, но не сполучи с последната, поради което се наложи да върти наказателна обиколка. Във своята втора стрелба тя направи две грешки, с което изостана доста. С 62-о си място Нина Кленовска остана извън първите 60, които добиват право да се състезават в преследването. 

Андреа Хенкел, Кати Вилхем, Хелена Йонсон и Ана Олофсон допуснаха грешки в стрелбата, които ги изпратиха далеч назад.