Оскар Сундквист реализира две попадения, но след това напусна принудително леда заради контузия при победата за Сейнт Луис с 4:3 като гост срещу Тампа Бей в двубой от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Зак Санфърд и Брейдън Шен също се разписаха в третия период полза на шампионите, а вратарят Джордън Бинингтън се отличи с 32 спасени шайби. Иван Барбашев направи три завършващи подавания в отбора на Блус. Никита Кучеров, Антъни Чирели и Брейдън Пойнт бяха точни в полза на Лайтнинг. Андрей Василевски направи 29 спасявания на вратата на домакините.

Калгари победи драматично с 3:2 като гост след продължение срещу Бъфало. Елиас Линдхолм реализира решителното попадение 1.17 минути след началото на допълнителната част. Матю Ткачук също се разписа в мача и подаде за третия гол в полза на Флеймс.

Вратарят Дейвид Рич спря 34 шута пред голлинията, а съотборникът му Ти Джей Броуди също се отличи с асистенция и попадение за победителите. Джими Весей и Виктор Олофсон вкараха головете в полза на Сейбърс.

Торонто разгроми с 6:0 като гост Детройт в друга среща от НХЛ. Анреас Йонсон се отличи с две попадения и асистенция, а Фредерик Андерсен направи 25 спасявания за 17-ия двубой без допуснат гол в своята кариера.

Тайсън Бари, Уилям Нилендър завършиха с по един гол и една асистенция. Джон Таварес и Травис Дермът също се разписаха в полза на победителите. Морган Райли и Иля Микейев подадоха по два завършващи паса.

Питсбърг спечели с 8:6 у дома срещу Ванкувър. Крис Летанг е с основен принос за обрата в полза на Пенс след 2:4 и 3:6. Доминик Каун, Евгени Малкин на два пъти, Крис Летанг и Зак-Астън Рийс се разписаха за обрата от 3:6 до 8:6. Малкин направи и три асистенции в мача. Преди това точни за Питсбърг бяха Джейк Генцел, вкарал два гола, както и Брайън Ръст.

Джей Ти Милър реализира хеттрик, а Елиас Петерсон, Джейк Виртанен и Адам Годет също се разписаха за отбора от Канада, който има само три победи в последните си 12 мача в Лигата. Тачър Демко спаси 32 удара на противниковите хокеисти на вратата на Ванкувър Канъкс. /БТА