Сидни Кросби реализира своя 20-и гол през сезона, а Евгени Малкин добави три асистенции за победата на Питсбърг с 4:3 като гост срещу Вашингтон в среща от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Патрик Хорнквист, Брендън Сътър и Крис Къниц също бяха точни в полза на победителите, които заемат трето място в Столичната дивизия с актив от 79 точки.

Марк-Андре Флюри направи 21 спасявания на вратата на Пенс. Алекс Овечкин пък реализира своя 39-и гол за сезона, затвърждавайки първото си място при голмайсторите в Лигата. Неговите съотборници Трой Брауър и Джон Карлсън добавиха по попадение и завършващо подаване за Вашингтон, чийто актив е с 3 точки по-малко от този на Питсбърг. В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Отава спечели с 3:0 при гостуването си на Анахайм. Андрю Хамънд направи 25 спасявания за първия си мач в Лигата без допуснато нито едно попадение. Хамънд играе едва за трети път като титуляр.

Ерик Кондра, Мика Зибанеяд и Кайл Търис бяха точни в полза на Сенатърс. Столичани имат три поредни победи и се намират на шеста позиция в Атлантическата дивизия. Анахайм е на първо място в Тихоокенаската дивизия с 83 точки. Калгари спечели с 3:1 като гост на Ню Джърси с голове на Къртис Гленкрос, Ти дЖей Броуди и Шон Монахън. Девилс поведе с попадение на Майкъл Камалери в първата част, но след това допусна обрат в срещата. Вратарят Кари Рамо се отличи с 26 спасявания пред голлинията на Калгари./БТА