Сидни Кросби пропусна дузпа, но след това реализира шестия хеттрик в кариерата си при победата на Питсбърг над гостуващия Калгари с 4:1. Така Кросби достигна границата от 200 попадения в лигата и помогна на шампионите от 21009 година да запишат шести пореден успех. Звездата на Питсбърг вече има 18 гола и 22 асистенции от началото на сезона и вече е лидер при реализаторите с 40 точки. Боби Райън се ще отличи с хеттрик при успеха на Анахайм над Финикс с 6:4 като гост. Домакините поведоха с 3:1 в началото на втората третина, но допуснаха пет последователни гола, което се оказа фатално. Новобранецът Брендън МакМилън се разписа за първи път в кариерата си в НХЛ, а Райън Гецлаф асистира за четири от попаденията.

Финикс прекъсна серията си от седем последователни победи и падна на второ място в Тихоокеанската дивизия след Далас, който се наложи с 2:1 като гост на Сейнт Луис.

Патрик Кейн се отличи с гол и асистенция, а Патрик Шарп реализира в пети от последните шест мача на Чикаго при победата на шампионите над домакина Лос Анджелис с 2:1.

Филаделфия пропусна да се изкачи еднолично на върха на класирането в лигата, след като загуби с 1:2 с дузпи при гостуването на на Ню Джърси. Йохан Хедберг отрази 40 шайби за домакините, а Травис Заяц реализира решаващия гол при четвъртите изпълнения на дузпите. Адам Майер вкара за Ню Джърси в редовното време, а Дани Бриер изравни при числен превес. Филаделфия има 34 точки, колкото и лидера в НХЛ Вашингтон, който е с мач по-малко.

Брайън Джонта се отличи с два гола и асистенция, а Монреал се наложи над гостуващия Бъфало с 3:1. Андрей Костицин завърши с гол и асистенция, а вратарят Кори Прайс отрази 34 шайби за успеха на канадците.

Ерик Кристенсен реализира единственото попадение при дузпите и помогна на Ню Йорк Рейнджърс да победи домакина Нешвил с 2:1.

Майк Фишър се разписа два пъти, а вратарят Брайън Елиът отрази всичките 29 изстрела към мрежата си, за да запише "шутаут" при класическото 3:0 на Отава над гостуващия Торонто в канадското дерби. Алексей Ковальов завърши с гол и две асистенции, а Милан Михалек добави две асистенции за успеха.

С решаващ гол при дузпите на Стивън Вайс отборът на Флорида се наложи с 4:3 над домакина Тампа Бей. Дани Хийтли завърши с два гола и асистенция при победата на Сан Хосе с 4:3 като гост над последния в класирането на Западната конференция Едмънтън.

Колорадо прекъсна серията си от три поредни загуби след 7:4 срещу гостуващия Минесота. Грег Молдин два гола за успеха.

Срещи от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Ню Джърси - Филаделфия - 2:1 след дузпи

Питсбърг - Калгари - 4:1

Монреал - Бъфало - 3:1

Отава - Торонто - 3:0

Тампа Бей - Флорида - 3:4 след дузпи

Сейнт Луис - Далас - 1:2

Нешвил - НЙ Рейнджърс - 1:2 след дузпи

Финикс - Анахайм - 4:6

Колорадо - Минесота - 7:4

Едмънтън - Сан Хосе - 3:4

Лос Анджелис - Чикаго - 1:2