Хенрик Кристоферсен спечели втора поредна победа в гигантския слалом в Кранска гора този уикенд от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Норвежецът завоюва победата вчера и дублира успеха днес с втория успех на пистата в словенския курорт.

Водачът в генералното класиране Марко Одермат водеше след първия манш и вървеше уверено към победата във втория, но грешка в долната част на трасето го остави трети в крайното подреждане, но и това бе достатъчно да си гарантира малкия Кристален глобус в гигантския слалом един старт преди края на сезона.

Кристоферсен бе трети след първия манш, но със силно второ спускане и общо време 2:18.13 минути завоюва петата си победа за сезона и 28-а в кариерата. 

 Втори завърши австриецът Щефан Бренщайнер на 0.23 секунди след победителя.

Марко Одермат допълни призовата тройка с изоставане от 0.27 секунди след Кристоферсен. С третото място в Кранска гора швейцарецът на практика си осигури Световната купа, като вече има 329 точки аванс пред втория Александър Омод Килде преди последните четири старта за сезона другия уикенд в Куршевел, Франция. 

Специалистът в гигантския слалом Алекси Пентюро отново разочарова, като завърши едва 12-и в днешния старт и остава без победа този сезон.

В генералното класиране за Световната купа начело е Одермат с 1379 точки. Втори с 1050 точки е Килде, който не стартира в Кранска гора. 

След двете си победи в Словения трети излезе Кристоферсен с 874 точки.

В подреждането за Малкия кристален глобус в дисциплината гигантски слалом един старт преди края на сезона Одермат е недостижим на върха с 620 точки, пред Кристоферсен с 453 и австриеца Мануел Фелер с 326 точки.