Българинът Красимир Анев завърши на седмо място в индивидуалната надпревара на 20 километра на Европейското първенство по биатлон в естонския зимен център Отепее.

Анев допусна три грешки при стрелбата и с три наказателни минути завърши с време 1:01:46.0 час.

Той финишира на 1:58,0 минута след победителя Кристоф Кний от Германия, който допусна само една грешка на огневия рубеж.

Анев се движеше четвърти до средата на дистанцията на 41,8 секунди от първото място и само на 1,3 секунди от третото, но пропусна по една мишена в следващите си две стрелби, което се оказа фатално.

Втори на 15,3 секунди също остана Олег Бережной от Украйна, а трети на 21,0 секунди финишира Алексей Волков. Двамата също допуснаха по една грешка при стрелбата.

От другите българи Мирослав Кенанов завърши 23-и с три грешки на 4:32,6 минути. Мартин Богданов е 44-и със седем пропуски при стрелбата на 8:56,7 минути, а Владимир Илиев не завърши. В състезанието се включиха 67 биатлонисти.

Надпреварата на 15 километра при жените премина без българско участие.

Европейската титла спечели Катрин Хитцер от Германия. Тя допусна една грешка при стрелбата и завърши с време 50:14,0 минути.

Втора на 37,9 секунди остана Диана Расимовичиуте (Литва) също с една грешка, а трета с две грешки завърши друга германка Франциска Хилдебранд 1:07,1 минута.