Българинът Красимир Анев се класира на 16-то място в днешното преследване в германския град Руполдинг, четвърти старт за световната купа по биатлон за мъже. 

Самоковецът Красимир Анев не допусна нито една грешка в стрелбата и финишира с време 34,30,3 минути, на 1:11 минути след днешния победител Симон Едер от Австрия.
Другият български биатлонист Владимир Илиев допусна четири грешки в стрелбата и не завърши състезанието.

Победител в днешното преследване стана Симон Едер /Австрия/ с време 33:19,1 минути /1 грешка в стрелбата/, следван от Мартен Фуркад /Франция/ - на 4,2 секунди /2 грешки в стрелбата/, Михал Слесингър /Чехия/ - на 5,1 секунди /без грешки в стрелбата/, и др.

Симон Едер, който на 23-ти януари ще навърши 33 години, спечели днешното преследване благодарение на отличната си стрелба и регистрира своята трета победа в стартове за световната купа. Симон Едер, който е с по-силна лява ръка, извоюва победата в последната стрелба.

Французинът Мартен Фуркад, втори на 4 секунди от победителя Симон Едер, увеличи аванса си в класирането за световната купа.

Начело във временното класиране за световната купа е Мартен Фуркад /Франция/ с 481 точки, следван от Емил Хегле Свендсен /Норвегия/ - 394 точки, Тарей Бьо /Норвегия/ - 360 точки, и др.

Красимир Анев е на 29-то място във временното класиране за световната купа със 139 точки, а Владимир Илиев е на 41-во място с 69 точки./БТА