Краси Анев грабна сребърния медал във втория ден от стартовете на 7-та Купа на Международния съюз по биатлон, които се провеждат в Банско.

Втори златен медал завоюва олимпийския шампион Евгени Устюгов (Русия) в спринта на 10 км. при мъжете, с време 24:04.4 мин. Българинът не допусна грешка в стрелбата и изостана само със 7.3 секунди от победителя. В десетката намери място още един роден биатлонист - Владимир Илиев, който се нареди 8-и /+1:12.5/.

Вчера Анев взе бронза в спринта на 10 км., спечелен отново от Устюгов. Голямата надежда на българския биатлон Красимир Анев се състезава с цевта, с която Катя Дафовска стана олимпийска шампионка през 1998 година в японския град Нагано. "С радост си спомням този оранжев цвят, дадох го на Краси и се надявам това да му носи късмет", сподели единствената ни златна медалистка от зимна олимпиада Дафовска, която днес е шеф на федерацията по биатлон.

Преди два дни тя празнува 13 години от паметното състезание в страната на изгряващото слънце. Със "златния" й приклад от тази Олимпиада пък се състезава надеждата ни при жените – Ния Димитрова, рожба на чепеларската школа. Следващата седмица тя ще стартира на Европейското първенство в Италия.