Красимир Анев спечели трети медал на продължаващата в турския зимен център Ерзурум Зимна универсиада. Българинът се нареди втори в масовия старт на 15 км, като само 9 секунди го отделиха от златото. Шампион отново е украинецът Артьом Прима, който финишира за 41.22 мин., а Анев завърши за 41.31. Нашият направи две грешки при последните си две влизания в стрелбището, а Прима сбърка само веднъж за цялото състезание и това на практика се оказа решаващо за титлата.

Другият наш представител – Владимир Илиев, също влезе в Топ 10, като с 3 грешки на рубежа се нареди 9-и, на 1.33 мин. от победителя. С успеха си днес Прима се превърна в най-титулувания биатлонист на Игрите – със своите 3 златни и едно сребърно отличия.

Това е трети медал за Краси Анев на тази Универсиада и общо четвърти за България. Всички наши отличия са в биатлона – освен сребърните на Анев - днес в масовия старт и на 20 км, той има бронз със смесената ни щафета, а Емилия Йорданова се нареди трета в спринта при жените. Краси е на 23 години, роден е в Самоков. През 2007 година стана европейски шампион за младежи на първенството в Банско. През тази зима има десетина класирания в Топ 30 и спечелени точки за Световната купа.

След минути в масовия старт 12.5 км биатлон за жени от първа редица ще потегли Емилия Йорданова, която вече стъпи два пъти на подиума в Ерзурум.

По-рано днес, в масовия старт ски-бягане на 15 км свободен стил Елка Гълева се нареди 35-а, като финишира на 19 минути след победителката Алена Прохазкова от Словакия.

Българската делегация се завръща в София утре, неделя, 5 февруари, с полет от Истанбул, насрочен за 18.35 ч. на Терминал 2.