Красимир Анев и националните ни биатлонисти стартират тази сряда подготовката си за новия сезон. Първият лагер ще бъде в Самоков, а след това ще продължат на Белмекен и в чужбина.

Пред Гонг президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска сподели, че поставената от нея, но и от Министерството на физическото възпитание и спорта цел пред националите ни е влизане в Топ 8 на Зимните олимпийски игри в Сочи.

След направените рокади в треньорския щаб и одобрението от УС на БФБиатлон, Красимир Анев продължи кариерата си и не се отказа. Актуален отново е проблемът с липсата на постоянен лекар на биатлонистите ни.

Ето какво каза пред Гонг Екатерина Дафовска два дни преди старта на лагера на националите ни:

Краси продължава. Взеха се някои решения да се промени в мъжкия състав и по-специално в треньорския щаб. Връща се треньорът, който беше за Ванкувър Георги Фъртунов с помощник Красимир Виденов и Борислав Панков. Взе се решение, не беше чак толкова трудно. Когато целият УС е на едно мнение, няма толкова трудни неща за решаване. Отне малко повече време да се състави новият екип и с малко закъснение ще се започне. Но закъснението не е чак толкова много и не вярвам да им се отрази.

Сега целта е Олимпиадата, тя е най-големият форум. Всички и основно хората с квотите ще се готвят за нея. Имаме 5 човека с квоти при мъжете и една при жените. Първият лагер ще бъде в Самоков, като ще бъде по-кратък – 10 дни. Там задачата ще бъде повече стрелковата работа. Надявам се там да започне и вработването. Следващият лагер ще бъде на Белмекен. Предвиждат се и лагери в чужбина – в Поклюка, в Хърватска, пред октомври на глетчер в Австрия. Това е предложената програма от старши треньорът.

Целите при мъжкия ни състав са доста високи. Последните години показаха, че влизането в 8-цата при тях е възможно. И ние сме поставили такава цел, дано някой от тях да я реализира! Министерството също ни поставя целите и става дума за влизане в 8-цата на голям форум в щафета и индивидуално. Ще се опитаме да преборим някое от тези класирания.