За четвърта пореднo първенство на планетата Микаела Шифрин е шампионка в слалома. Американката записа поредния голям успех в кариерата с брилянтен втори манш в Оре, с който не остави шансове на съперничките си.

Шифрин бе трета след първия манш като бе на 15 стотни спрямо лидерката Уенди Холденер. С 59,82 секунди във второто си спускане за деня обаче феноменалната скиорка зае първото място. Втора от първия манш бе Ана Свен Ларшон, която се оказа и единствената, доближила се до Шифрин. Времето на шведката бе второто най-добро и във втория манш, а в общото класиране тя остана на 58 стотни спрямо 23-годишната шампионка.

Холденер пък се провали, пропускайки врата и в крайна сметка завърши 17-а. От това се възползва Петра Влъхова, която стигна до още един медал от Оре. Шампионката в гигантския слалом бе пета след първия манш, но се придвижи напред с две места и се окичи с бронза.

За Шифрин пък това е първо Световно първенство, на което печели два златни медала. Тя триумфира и в супергигантския слалом, с което общо златните ѝ медали от Световни първенства са пет.