Около 200 милиона души по целия свят ще гледат на живо стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени през този уикенд в Банско. На 27 февруари ще бъде супергигантският слалом, в същата дисциплина дамите ще стартират и на 28 февруари, а на 1 март е алпийската комбинация. В България пристига елитът в женските алпийски ски начело с Линдзи Вон, Тина Мазе и Анна Фенингер. Сред дамите има седем олимпийски и много световни шампионки.

"Горди сме от начина, по който България се представя на тези домакинства от календара на ФИС. Искам да изразя изключителното си задоволство от подготовката и организацията на предстоящото спортно събитие, което е най-голямото у нас за тази година", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференцията по повод предстоящата Световна купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско.

"Мнението на нашия екип е, че финансовата помощ, която държавата оказва за провеждането на това състезание, е една добра инвестиция. Ангажирайки се с подготовката на Световната купа, нашата ски федерация е в помощ на държавата в промотирането на българския туризъм", добави още Кралев.

Според министър Кралев за приемането на подобни големи домакинства е необходимо развитието на спортната инфраструктура и съответното финансиране. "Първо трябва да стабилизираме икономиката на държавата, а след това да подсигурим подобни големи домакинства", каза спортният министър.

В отговор на журналистически въпрос за необходимостта от втори кабинков лифт в Банско, министър Красен Кралев съобщи, че е създадена междуведомствена работна група, която до сряда трябва да представи своя доклад, на базата на който ще бъде взето решение.