Атланта Трашърс разгроми Лос Анжелис Девълс със 7:0 в среща от първенството на НХЛ, като с два гола и две асистенции се отличиха Максим Афиногенов и Иля Ковалчук.

Два гола и една асистенция добави Ивендър Кейн, а Зак Богосян добави едно попадение за третата поредна победа на тима. Вратарят на Атланта Ондрей Павелец направи 38 спасявания при първия си мач в кариерата без допуснат гол.

Брайън Потие отбеляза гол в началото на третия период за обрата при победата на Вашингтон Кепитълс над Минесота Уайлд с 3:1.

Това е четвърта поредна победа за тима в отсъствието на звездата Александър Овечкин. Майк Грийн вкара през втората част за столичани, след като гостите откриха резултата, а Бруук Лайх оформи крайния резултат. Руският вратар на домакините Семьон Варламов отрази 29 удара.

Овечкин, който не игра в последните пет мача на отбора, се очаква да се завърне в тима тази нощ за двубоя с Ню Джърси Девълс.

Джейсън Поминвил донесе победата на Бъфало над Калгари с 2:1 след дузпи, а Райън Милър отрази 25 удара. В Чикаго домакините се наложиха над Торонто с 3:2 с победен гол на Патрик Кейн.


Резултатите от Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Вашингтон Кепитълс – Минесота Уайлд - 3:1
Каролина Хърикенс - Ню Йорк Айлъндърс - 3:4 (след дузпи)
Кълъмбъс Блу Джекетс – Анахайм Дъкс - 3:2 (след дузпи)
Бъфало Сейбърс - Калгари Флеймс - 2:1 (след дузпи)
Атланта Трашърс - Лос Анжелис Кингс - 7:0
Чикаго Блекхоукс - Торонто Мейпъл Лийфс - 3:2