Френскaта легенда в биатлона Мартен Фуркад обяви края на кариерата си. Петкратният олимпийски шампион ще излезе за последния си старт утре в състезанието от календара на Световната купа в Контиолахти, Финландия, след което ще каже "Сбогом" на биатлона!.

31-годишният французин беше обещал, че ще обяви ршението си дали да продължи до зимната олимпиада в Пекин след края на сезона и го изпълни. Той си тръгва като един от най-големите биатлонисти в историята, извеждайки френският биатлон до първите места в света и правейки го основна световна сила през последните години.


Освен петте олимпийски титли, той има 13 световни, както и седем Големи кристални глобуса като победител в Световната купа, както и 25 малки в отделните дисциплини на биатлона. Той ще остане в историята и като един от най-успешните френски спортисти за всички времена. Тъжното е, че последният му старт ще бъде без публика заради епидемията от коронавирус, но все пак е по-приемливо, отколкото организаторите да бяха отменили старта. Преди последното състезание за сезона Фуркад е лидер във временното генерално класиране, но има само 10 точки аванс пред Йоханес Бьо. Очаква ни вълнуващ край на сезона и на една успешна кариера.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to say goodbye 💙

A post shared by Martin Fourcade (@martinfourcade) on