Носителят на Световната купа Ивица Костелич (Хърватия) спечели първия слалом за сезона, който се проведе в Бийвър Крийк (САЩ). С отлично представяне във втория манш Костелич финишира с общо време от 1:50.20 минута, за да запише дебютен успех за сезона и общо 19-и в кариерата си.

"Много исках тази победа, но честно казано не очаквах много от това състезание, въпреки че слаломът е любимата ми дисциплина", коментира Костелич, който е носител на малката Световна купа в дисциплината през миналия сезон.

Той призна, че е стартирал по-късно подготовката си за новия сезон заради контузия в коляното.

"През пролетта бях принуден да се откажа от обичайните ми тренировки за техничните дисциплини в Австрия. През лятото си почивах на яхта край хърватските брегове. Реално започнах тренировки една през есента", каза Костелич, който записа 11-а победа в слалома в кариерата си.

Италианецът Кристиан Девиле завърши втори на 14 стотни от секундата зад победителя и на 30-годишна възраст се качи за първи път на подиума след девет сезона в Белия керван.Трети финишира австриецът Марсел Хиршер. Той имаше аванс от 14 стотни пред Девиле и Костелич след първия манш, но при второто си спускане допусна малки грешки и завърши на 48 стотни зад хърватина.

Четвърти на 7 десети от секундата се нареди младата надежда на домакините Нолън Каспър, а с изключително представяне във втория манш словенецът Митя Валенчич завърши пети на 85 стотни зад Костелич. Шеста на стотна зад Валенчич пък се нареди миналогодишният победител Андре Мирер (Швеция).

Лидер в генералното класиране след 8 от 45 състезания е Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 334 точки. Втори е Тед Лигети (САЩ) с 209 точки, а трети е Хиршер с 280 точки.