Швейцарката Корине Зутер спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Гармиш-Партенкирхен (Германия). 25-годишната Зутер финишира за 1:19.46 минута на пистата "Кандахар 1" и постигна втора победа за сезона и в кариерата си.

Втора на 43 стотни от секундата завърши миналогодишната победителка в състезанието Никол Шмидхофер (Австрия), а трета на 70 стотни се нареди Уенди Холденер (Швейцария). Четвърта на 71 стотни от секундата се класира Тифани Готие (Франция). Тя стартира с 24 номер и изравни най-добро класиране в кариерата си, като остана само на стотна от първото си класиране на подиума.

Италианката Федерика Бриньоне се нареди пета на 90 стотни зад Зутер. Специалистката в техничните дисциплини Петра Влъхова (Словакия) се класира девета на 1.41 секунда, а действащата олимпийска шампионка в суперлгигантския слалом Естер Ледецка (Чехия) допусна грешки в долната част на трасето и остана едва 17-а на 2.06 секунди зад победителката.

Местната любимка и победителката от вчерашното спускане в Гармиш-Партенкирхен Виктория Ребенсбург се движеше много добре до средата на трасето, но загуби контрол и падна. Олимпийската шампионка в спускането от Пьончан 2018 София Годжа (Италия) също не завърши.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Микаела Шифрин с 1225 точки. Носителката на Големия кристален глобус за последните три години не участва в днешното състезание. На второ място е Бриньоне с 1080 точки, а трета е Влъхова с 891 точки. 

Зутер води в подреждането за малката Световна купа в супергигантския слалом с 300 точки, пред Бриньоне с 261 и Шмидхофер с 206.