Корейката Ю-На Ким спечели титлата при жените на турнира Гран При по фигурно пързаляне в руската столица Москва, пети кръг от веригата за сезона.

17-годишната Ким, бронзова медалистка от световното първенство в Токио през март, получи първи оценки и за кратката и за волната програма и завърши със сбор от 197.20 точки.

За Ким това е втора победа за сезона в сериите Гран При след успеха в Китай и тя се класира за финала в Торино, където ще защитава титлата си от миналата година. Тя изпълни изключително сложна волна програма с много скокове като започна с комбинация от троен флип-троен тулуп.

На второ място със 172.77 точки остана японката Юкари Накано, която по-рано през годината спечели азиатските зимни игри. Тя също се класира за финала в Торино. Трета се нареди Жоан Рошет (Канада) със 169.91 точки. Тя бе пета след кратката програма, но получи втора оценка за волната. Третата след първото изпълнение - бронзовата медалистка от европейското първенство през тази година Киира Корпи от Финландия остана четвърта със 154.26 точки.

Шампионите на Русия Оксана Домнина и Максим Шабалин (на снимката) водят и след оригиналния танц при танцовите двойки с актив от 103.25 точки.

Втори с 92.90 точки са Натали Пешала и Фабиан Бурза (Франция), а трети - Екатерина Воврьова и Дмитрий Соловьов (Русия) с 82.66 точки.

По-късно днес е волната програма при спортните двойки и мъжете, след която ще бъдат излъчени победителите.