Бронзовата медалистка от Световното първенство при жените Ким Ю-на от Република Корея води в класирането след кратката програма във финала на сериите Гран При по фигурно пързаляне. Изненадващо 14-годишната американка Каролин Чжан завърши втора.

Корейската състезателка направи грешка при изпълнението си като свали ръце скок, но грешките на другите се оказаха доста по-сериозни и това я остави на първото място. Сребърната медалистка Мао Асада от Япония падна и остана последна в класирането, а шампионката на САЩ Кими Мейснер остана на 5-а позиция, след като се провали в своята комбинация.

Ким, която защитава титлата си от Гран При, събра 64.62 точки, но след края на състезанието сама призна, че се е представила слабо. Чжан, заемаща 2-то място, е с 61.82 точки, а трета е италианката Каролина Костнер с 59.86 точки.

Японецът Дайсуке Такахаши води при мъжете с 84.20 точки, пред Стефан Ламбиел от Швейцария с 83.80 и Ивън Лисачек от САЩ със 79.70. Такахаши, който е сребърен медалист от Световното първенство, пропусна някои елементи от кратката си програма, но въпреки това съдиите го компенсираха заради сложност.

При спортните двойки водят Альона Савченко и Робин Шолкови от Германия със 72.14 точки. Следват Чжан Дан и Чжан Хао от Китай със 71.40 и още една китайска двойка Пан Цзън и Тон Чжан с 57.06. Резултатът на лидерите в класирането след кратката програма е най-добрият им за този сезон.

Също с най-добър резултат за този сезон водят при танцовите двойки Танит Белбин и Бенджамин Агосто (САЩ) със 63.64 точки. Изабел Деболел и Оливие Шьонфелдер (Франция) се наредиха втори с 63.29. Трети след изпълнението на казашки танц останаха Оксана Домнина и Максим Шабалин (Русия) с 62.31.