Домакините на зимната Олимпиада в Пьонгчанг ще отделят допълнително 3 милиарда вона (2.77 милиона долара) за разрешаване на транспортните проблеми по време на Игрите.

Генералният директор по транспорта към Организационния комитет Хи-уп Кан заяви, че търсенето на места в автобусите превишава наличните ресурси.

"Бяхме изцяло подготвени с транспортната инфраструктура, но има някои проблеми, по които вече работим. Искам да се извиня на всички за причинените неудобства. Капацитетът на превозните средства е недостатъчен, но ще направим всичко възможно, за да осигурим необходимото", коментира Кан.

2952 спортисти са в Република Корея за участие на Олимпиадата, но освен тях има още 13 хиляди работещи в медиите и 55 хиляди обслужващ персонал на Игрите, които са разпределени в 81 различни центрове, което допълнително затруднява логистиката.

Организаторите са осигурили 1800 автобуса, но се налага бройката да бъде увеличена с допълнителни 10 процента, заради което ще бъдат наети и допълнително шофьори от различни района на страната. /БТА