Звездата на женските ски Линдзи Вон е била още по-тежко контузена отколкото знаехме до момента. Това разкри самата американка преди планираното за този уикенд нейно завръщане на пистата.

"Това, което не ви казах, е, че имах и тежки увреждания на нервите", написа Вон във Фейсбук, където публикува и петминутно видео от своята рехабилитация.

Вон падна тежка по време на тренировка за Супер-гигантския слалом в Колорадо на 10 ноември и имаше счупване в горната част на дясната ръка. Когато се е събудила от операцията, Вон дори не е можела да движи ръката си.

Затова и американката описва случилото се като "най-тежката рехабилитация в кариерата ми" и "изтощителни 9 седмици" след операцията.

Тя все още има проблеми при ежедневни действия като слагане на ръкавицата или  оправяне на прическата. За ски обаче вече няма проблеми, заради което в събота ще направи своя дебют през сезона като ще участва в комбинацията в Цаухензее. "Думите не могат да опишат колко се радвам на завръщането. Това бяха тежки месеци, които обаче са ценни", заяви Вон.