Отборът на Колорадо поведе с 3:0 успеха срещу Едмънтън във финалния плейоф в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Колорадо победи Едмънтън с 4:2 като гост в третата среща от серията и е само на една победа от класиране за големия финал за първи път от 2001 година.

Вратарят на гостите Павел Франкуз имаше ключови изяви за успеха и направи общо 27 спасявания, Валери Ничушкин отбеляза два гола, а Мико Рантанен и Джей Ти Комфър добавиха по един за Колорадо.

За домакините от Едмънтън се разписаха Конър Макдейвид и Райън Маклауд, като вторият изравни в третия период, преди Комфър и Рантанен да оформят крайното 4:2.

Четвъртият двубой от финалната серия на Запад в НХЛ е в понеделник в Едмънтън. Само четири отбора в историята на лигата са правили обрат, когато са изоставали с 0:3. За последно това направи Лос Анджелис Кинг срещу Сан Хосе в първия кръг на плейофите през 2014 година.

Колорадо пък загуби Назем Кадри за остатъка от серията заради контузия на дясната ръка. Назри имаше 6 гола до момента в плейофите.