Томаш Татар вкара два гола, включително един на празна мрежа, а Монреал надви Торонто с 4:2 и сложи край на серията от шест победи на Мейлпъл Лийфс в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Ник Сузуки и Джош Андерсън също се разписаха за Хабс, които спечелиха за първи път в последните си четири мача. Остин Матюс и Джон Таварес пък вкараха головете за гостите от Торонто, а новакът Джак Кембъл допусна първата си загуба. Това се случи след рекорд в НХЛ от 11 поредни победи.

Торонто загуби за първи път в редовното време от 19 март насам, когато отстъпи с 3:4 на Калгари.

Брендън Хагел бе точен 1:25 минути след началото на продължението и Чикаго спечели с 4:3 срещу Кълъмбъс за петата си поредна победа в сблъсъка. Дънкан Кийт, Филип Курашов и Брет Конъли също се разписа за за Блекхоукс, докато Патрик Кейн направи две асистенции. Така Чикаго се доближи на две точки от Нешвил за четвъртата плейофна квота от Централната дивизия.

Мико Рантанен заби два гола и Колорадо надви Аризона с 4:2 за осмата си победа в последните девет мача. Брендън Саад и Нейтън Маккинън вкараха другите голове за Аваланч, които са с баланс 12-0-1 в последните си 13 мача в "Бол Арина". Филип Грубауер пък спаси 35 шайби и записа рекордната в кариерата си 25-а победа в рамките на един сезон.

Макс Почорети вкара гол номер 300 в кариерата си, а Марк Стоун добави една шайба и една асистенция за победата на Лас Вегас с 4:2 срещу Лос Анджелис. Николас Рой и Алекс Тък също се разписаха за Голдън Найтс, които спечелиха за трети пореден път в НХЛ.

Остин Уогнър и Анже Копитар вкараха голове и Кал Питърсън спаси 37 удара за Кингс, които загубиха пет от последните си седем мача.

Адам Ърни вкара гол номер 20 000 в клубната история на Детройт, а Филип Задина добави още един секунди по-късно при победата на Детройт с 3:1 срещу Каролина. Жонатан Берние пък спаси 37 удара за Ред Уингс, които спечелиха четири от седемте си мача срещу лидера в дивизията.

Сам Гание вкара третия гол на празна мрежа в края на мача и Детройт развали важен ден в кариерата на капитана на Каролина - Джордан Стаал. Той изигра своя мач номер 1000 в редовния сезон на НХЛ и бе почетен за постижението преди началото.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Каролина - Детройт 1:3
Кълъмбъс - Чикаго 3:4 след продължение
Монреал - Торонто 4:2
Отава - Уинипег 4:2
Колорадо - Аризона 4:2
Лос Анджелис - Лас Вегас 2:4
Сан Хосе - Анахайм 0:4

Класиране:
Централна дивизия: Тампа Бей 58 точки, Каролина 58, Флорида 56
Източна дивизия: Вашингтон 58, Ню Йорк Айлъндърс 58, Питсбърг 56
Северна дивизия: Торонто 59, Уинипег 53, Едмънтън 52
Западна дивизия: Колорадо 62, Лас Вегас 58, Минесота 51.