Колорадо Аваланш спечели с 4:1 и се добра до решителен седми мач в серията с Далас Старс от полуфиналите в Западната конференция на Националната хокейна лига. В Едмънтън "лавините" избегнаха елиминацията за втори пореден мач и успяха да изравнят плейофния сблъсък на 3:3 победи.

Нейтън МакКинън записа гол и асистенция и постигна 14-и пореден мач с поне една точка по системата гол плюс пас. Това е изравнена втора най-дълга серия за начало на плейофите, като единствено Брайън Тротиър от Ню Йорк Айлендърс е правил 18 такива мача през 1981 година. Звездата на Колорадо оформи крайния резултат малко по-малко от три минути преди финалната сирена, а в началото на третия период асистира и за гола на Мико Рантанен. Не всичко обаче се получи лесно за Колорадо, тъй като тимът на Далас бе този, който успя да открие резултата.

Това стана в 18-ата минута на мача, когато точен за "звездите" бе Миро Хайсканен. 32 секунди преди изтичането на първия период обаче Никита Задоров изравни и това вдъхна увереност на символичните гости в мача. В средата на втората част Кейл Макар вкара за 2:1 полза на Колорадо, преди Рантанен и МакКинън да убият интригата. В историята на НХЛ отборите, които са се добирали до седми мач, след като са изоставали с 1:3 победи в серията, водят с 29:28 успеха в решителната среща. Въпросният седми мач между Колорадо и Далас ще се играе в нощта на 4 срещу 5 септември.