С гол на Брендън Танев 3:57 минути след началото на продължението Питсбърг победи Колорадо с 3:2 и нанесе първо поражение на "лавините" от началото на сезона в Националната хокейна лига. Танев, който е от северномакедонски произход, реализира победното си попадение, докато "пингвините" бяха с човек по-малко на леда и така стана едва вторият играч в историята на Питсбърг след Марио Лемьо, който вкарва победен гол в продължението в числено намален състав.

Другите два гола за Питсбърг в мача реализираха капитанът Сидни Кросби и Джейк Гюнцел, а вратарят Мат Мъри спаси 26 шайби към вратата си. За Колорадо точни в срещата бяха Нейтън МакКинън и Мат Калвърт. Победа с 4:3 записа Вашингтон в домакинството си на Торонто.

За столичани това бе първа домакинска победа през сезона, а с дейно участие за нея бе защитникът Джон Карлсон, който вкара един и асистира за други два гола. Никлас Бекстрьом, Якуб Врана и Евгени Кузнецов също вкараха за Вашингтон, а новобранецът Иля Самсонов направи 29 спасявания на вратата на домакините. За Торонто головете реализираха Каспери Капанен, Джон Таварес и Иля Михейев.

В друг оспорван мач Кълъмбъс се наложи у дома с 3:2 над Далас. Зак Веренски и Александър Венберг дадоха солиден аванс на Кълъмбъс, но още до края на първия период Далас намали чрез Миро Хайсканен. Във втория период нови голове не паднаха, но в средата на третия Сони Милано вкара един от головете на сезона, прокарвайки първо шайбата между краката на защитник на Далас, а след това и между своите, за да матира Бен Бишъп за трети път. Секунди преди финалната сирена ветеранът Джо Павелски оформи крайното 2:3, но и това не спаси Далас от шеста загуба в седем мача от началото на сезона.