Колорадо разгроми гостуващия Лос Анджелис с 5:1 и си осигури "Президентс Трофи" за победител в редовния сезон на Националната хокейна лига.

Отборът събра 82 точки и изпревари Лас Вегас заради повече победи, с което заслужи приза за трети път след въвеждането му през сезон 1985/1986.

През 1996/1997 Калорадо беше с най-добри показатели в редовния сезон, но загуби във финала на Западната конференция от Детройт в шест двубоя. Това се повтори и през 2000/2001, когато в последствие стигна тимът до Купа "Стенли" след успех на финала в седем мача над Дю Джърси.

Тайсън Джост се разписа два пъти от петте отбелязани гола от домакините във втория период, Андре Бураковски добави гол и асистенция, а Мико Рантанен даде две асистенции.

Пиер-Едуар Бейемар и Йоонас Донской също реализираха, а Йонас Йохансон направи 21 спасявания, а Колорадо завърши кампанията с пет поредни победи.

Шон Уокър даде аванс на гостите 45 секунди преди края на първата третина, но след това те не успяха да се противопоставят.

В първия кръг на плейофите Колорадо ще играе срещу Сейнт Луис, който завърши редовния сезон с убедително 7:3 над гостуващия Минесота.

Давид Перон се отличи с два гола и асистения, а Джордън Кайру и Брейдън Шен добавиха по две попадения. Майк Хофман завърши с три асистенции, а Джордън Бинингтън помогна със 17 отразени шайби.

Гостите водеха с 3:0 след първия период, но допуснаха седем безответни гола до края.

Калгари спечели канадското дерби срещу гостуващия Ванкувър с 4:1. Елиас Линдхолм и Матю Ткачък се отчетоха с по гол и асистенция за домакините, но и двата отбора няма да играят в плейофите.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Сейнт Луис - Минесота - 7:3
Калгари - Ванкувър - 4:1
Колорадо - Лос Анджелис - 5:1

Централна дивизия: Каролина 80 точки, Флорида 79, Тампа Бей 75, Нешвил 64
Източна дивизия: Питсбърг 77, Вашингтон 77, Бостън 73, Ню Йорк Айлъндърс 71
Северна дивизия: Торонто 77, Едмънтън 72, Уинипег 61, Монреал 59
Западна дивизия: Колорадо 82, Лас Вегас 82, Минесота 75, Сейнт Луис 63