Михаил Клечеров завърши на 28-о място в спринта на 10 километра във втория кръг на Купата на Международната федерация по биатлон (ИБУ) в Риднаун (Италия). Българинът измина дистанцията за 26:50.1 минути с една пропусната мишена. 

Димитър Парталов е 64-и с три грешки, Петьо Иванов е 103-и с два пропуска, а Владимир Оряшков - 118-и с четири грешки. 

Победител стана Антон Бабиков (Русия) с 25.10,8 минути и една пропусната мишена. Втори е Александер Ос (Норвегия) на 15.1 секунди с две грешки, а трети финишира Матвей Елисеев (Русия) на 16.1 секунди с три пропуска. 

Ирина Варвинец от Украйна спечели спринта на 7.5 км за жени. Тя завърши без грешка в стрелбата за 22:03.9 минути. Втора на 8.4 секунди с един пропуск остана Анаис Шевалие от Франция, а рускинята Анна Шчербинина се нареди трета на 21.2 секунди без грешка на огневия рубеж. 

От българките за преследването се класира единствено Даниела Кадева. Без нито един пропуск в стрелбата тя се нареди 49-та. С две грешки останалите български са съответно Дафинка Коева - 64-а, Гергана Велкова - 75-а, а Бетина Благоева - 81-а. 

Вчера смесена щафета на България завърши на 17-о място в старта в Риднаун. Даниела Кадева, Дафинка Коева, Станислав Ангелков и Димитър Парталов бяха затворени с обиколка, след като използваха 11 допълнителни патрона и направиха една наказателна обиколка. 

Победител стана щафетата на Русия, пред Германия и Украйна. 

Гергана Велкова и Михаил Клечоров заеха 12-о място в единична смесена щафета. Двамата използваха само 5 допълнителни патрона и финишираха на 2:55.3 минути зад победителите Анаис Шевалие и Аристид Бегу от Франция. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS