Представителят на домакините Дидие Кюш спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския курорт Кран-Монтана.

37-годишният Кюш преодоля трасето за 1:33.11 минута.

Така той записа четвърта победа за сезона и общо 21-а в кариерата си за Световната купа.

Втори на 16 стотни финишира канадецът Ян Худец, който за втори път през сезона заслужи място на подиума след победата си в спускането в Шамони (Франция) в началото на месеца.

Австриецът Бенямин Райх завърши трети с изоставане от 21 стотни от секундата зад Кюш.

Състезанието пропуснаха миналогодишният носител на Световната купа Ивица Костелич (Хърватия) и двукратният носител на Кристалния глобус Боде Милър (САЩ) заради артроскопии, както и болния от грип французин Алекси Пинтюро, който във вторник спечели първа победа в кариерата си в градското състезание в Москва.

Лидерът в генералното класиране за сезона Марсел Хиршер от Австрия завърши 34-и на 2.74 секунди зад победителя и не увеличи актива си от 1055 точки.

Втори остана Костелич с 1043 точки, а трети е Беат Фойц (Швейцария) с 1014 точки.

25-годишният Фойц имаше добри шансове да оглави генералното класиране, но завърши на разочароващото за неговите стандарти 20-о място с изоставане от 1.36 секунда.

В класирането за малката Световна купа в супергигантския слалом начело остана Аксел-Лунд Свиндал (Норвегия) с 259 точки, пред Кюш с 221 точки и Фойц със 182 точки.