Мария Киркова и Килиан Албрехт са заявени за участие в първите слаломи от календара на световната купа за сезон 2007/08 година в австрийския курорт Райтералм, съобщиха от Българската федерация по ски. Киркова ще стартира на 10-и ноември, а Албрехт - на 11-и.

Получилият преди година българско поданство алпиец ще се пусне и в слаломите в холандския курорт Ландграаф на 8-и и 9-и ноември, валидни за Европейската купа.

Две от състезанията в най-техничната дисциплина в белия керван ще се проведат в зала, а другите ще са на открито. В четвъртък ще стане ясно дали Албрехт ще кара и в четирите слалома в Ланграаф.

Килиан в момента заема 41-о място в световната ранглиста в дисциплината слалом с 8 наказателни точки. За него това е най-доброто му класиране от сезон 2005/06 досега.

Киркова пък вече кара за световната купа този сезон в първия гигантски слалом в Зьолден (Австрия). Тя обаче не се класира за втория манш.

Първият слалом за световната купа през новия сезон бе преместен от Леви (Финландия) в Райтералм заради топлото време във финландския курорт и липсата на сняг.