Олимпийската шампионка Ким Ю-На спечели кратката програма на световното първенство по фигурно пързаляне в руската столица Москва с актив от 65.91 точки. След победата корейката каза, че за нея е било трудно да се завърне в тренировъчния процес, след като спечели златото от зимните игри в канадския град Ванкувър през миналата година.

"Да, постигнах всичко, за което се борих, станах световен и олимпийски шампион, което направи трудно завръщането ми в тренировките. Аз обаче реших, че трябва да покажа нещо различно, трябва да демонстрирам съвсем нов образ на леда и да представя на зрителите нова програма. По пътя към това помогна много и моят треньор, сега работя с Питър Опегард. С него се познавам от моето детство. Помня, че като малка заминах чак за Лос Анджелис, за да тренирам с него", заяви Ким.

Олимпийската шампионка допусна само една грешка в кратката програма, след което добави: "Малко се разочаровах и се разконцентрирах след грешката, но след това се взех в ръце и останалата част от програмата ми мина чисто. Докато чаках оценките на останалите, очаквах всичко и не знаех какво ще направят моите съперници, както и какво ще получат за представянето си. Успокоих се чак след края на състезанието, когато видях таблото".

На второ място след Ким завърши японката Мики Андо с 65.68 точки, докато трета се класира рускинята Ксения Макарова със съдийска оценка от 61.62 точки.