Състезаващият се за България Килиан Албрехт записа в Монженевр (Фр) най-успешното си представяне през сезона в слалом от календара на Европейската купа. Алпиецът стартира с №25 и зае четвърто място с общо време от двата манша – 1:49,08 мин.

Победител с 1:48,20 е Стив Мисилие (Фр). Втори остана световния шампион за юноши за 2008 г и трети от последния слалом за СК в Кранска гора – Марсел Хиршер (Ав) с 1:48,22 мин. Третото място е за Сандро Валета (Швейц) с 1:49,04 мин.

„Задният стартов номер ми попречи да дам най-доброто от себе си в този слалом. Когато дойде моя ред на стартиране трасето вече беше доста изровено. Имах шанс да изместя Валета от третото място, но лошата писта и слабата видимост във втория манш ми попречиха. Радостното за мен е класирането ми, което ще ми позволи през следващия сезон да стартирам за Европейската купа с номер в първите 20”, коментира от Монжневр Килиан Алберхт.

Предното най-добро класиране за него в старт от Европейската купа бе петото място на слалома в Гармиш-Партенкирхен (Гер) на 18 февруари. През сезона Килиан има и една победа и две трети места в стартовете за ФИС и Североамериканската купа. Албрехт намираше 5 пъти място сред най-добрите 30 в стартовете за Световната купа. В момента той е 16-и в ранглистата на Европа в дисциплината слалом със 149 т. Водач с 539 е Марсел Хиршер (Ав). В последната световна ранглиста Килиан е 36-и на слалом.