Алпиецът Килиан Албрехт се завръща в Световната купа и ще кара за България на слалома в Кицбюел на 23-и януари (неделя).

Това ще е първото състезание за австриецът с български паспорт от Олимпиадата във Ванкувър 2010. На 27 февруари 2010 Килиан стартира в слалома в Уислър въпреки контузията на глезена получена на тренировки и зае 20-о място.

След това точките му във ФИС бяха замразени, както е по правилника на Международната федерация по ски за състезатели, които лекуват контузии. По този начин Килиан е 37-и в ранглистата на слалом и това ще му позволи да кара с преден номер в Кицбюел.

В момента Албрехт тренира в Кютай под наблюдението на легендарния спец Дитмар Тьони с който работи от години. При последните си две участия в слаломите за Световната купа в легендарния австрийски зимен център Килиан зае съответно 17-о и 20-о място. Най-доброто му класиране в Кицбюел от 16 участия е второто място в слалома през 2002 година.

„С всяка изминала тренировка се чувствам все по-добре, коментира от Кютай Килиан. – Все още обаче ми липсва издръжливост. От представянето ми в Кицбюел зависи и дали ще карам на нощния слалом в Шладминг на 25 януари”.