Килиан Албрехт продължи възходящото си представяне през 2008 година с 15-ото място в слалома за Европейската купа по ски-алпийски дисциплини, проведен днес в австрийския курорт Наудерс.

Австриецът с български паспорт трябваше се пребори с непрогледната мъгла в първия манш и изровеното поради топлото време трасе. Лошите условия само стимулираха Албрехт, който във втория манш кара перфектно и завърши с второ време. Изоставането от първия манш обаче го прати на 15-ото място с общо време 1:51,12 мин.

Победител е 18-годишната нова звезда на австрийските ски Марсел Киршер с 1:49,78 мин. Любопитен момент от състезанието е, че във втория манш Киршер изостава от Килиан Албрехт с цели 0,95 сек. Втори в Наудерс е Щефан Кьоглер (Гер) с 1,49,84 мин, а трети с 1:49,86 мин е сребърния медалист от олимпиадата в Торино Райнфрид Хербст (Ав).

Стефан Георгиев кара силно в първия манш, но не успя да завърши втория. Кирил Манолов пък не успя да се класира за финалното спускане. Утре тримата национали карат във втория слалом за Европейската купа, който ще се проведе пак в Наудерс.