Носителят на Големия кристален глобус в Световната купа по ски алпийски дисциплини за миналия сезон Александър Аамод Килде (Норвегия) спечели супер гигантския слалом във Вал Гардена (Италия), като по този начин записа своята първа победа за новия сезон.

Норвежецът премина трасето за 1:26.29, като така остана на 0.12 пред победителя от първото Супер-Г за сезона Мауро Кавицел (Швейцария), който днес кара с фрактура в своята лява ръка след инцидент в спускането във Вал д‘Изер миналата седмица. Трети на подиума завърши Шетил Йенсруд (Норвегия), който завърши на 0.21 зад своя сънародник.

След края на днешното състезание лидер в класирането за малката световна купа продължава да е Кавицел, който с актив от 180 точки води с 58 пред днешния победител, докато трети със 100 пункта.

В борбата за Големия глобус, Марко Одермат (Швейцария) поведе с актив от 290 точки, преди Алекси Пинтюро (Франция), който е с 280, докато трети е Килде с 235.

Програмата на световната купа при мъжете продължава в утрешния ден със спускането по „Саслонг“, което започва в 12:45 часа българско време.