Александър Омод Килде спечели предпоследния супергигантски слалом за сезона и си осигури малкия Кристален глобус в дисциплината. 29-годишният норвежец триумфира за първи път пред своя публика в норвежкия зимен център Квитфиел с най-добро време - 1:25.91 минута и записа седма победа за сезона и 13-а в кариерата.

"Победа пред своя публика, хубаво време, страхотни условия, нямаше как да бъде по-добре", коментира Килде след състезанието.

Килде е недостижим в класирането за малката Световна купа в супергигантския слалом. Той има 480 точки на върха, със 130 повече от втория Матиас Майер преди последния старт за сезона в дисциплината в Куршевел.  Норвежецът печели малката Световна купа в тази дисциплина за втори път в кариерата си след 2016 година. Той е носител и на големия Кристален глобус за 2020 година.

Канадецът Джеймс Кроуфорд направи сензационно каране в днешния Супер-Джи и завърши на второ място на 0,07 секунди след победителя. Канадският алпиец за първи път се качва на подиума в старт за Световната купа.

Олимпийският шампион от Супер-Джи в Пекин 2022 Матиас Майер от Австрия допълни призовата тройка на 0,12 секунди след победителя.

Водачът в генералното класиране Марко Одермат направи грешка в средата на трасето и финишира едва 28-и на 1,68 секунда след Килде. Разочароващото представяне на швейцареца съкрати аванса му на върха в общото класиране. Той има 1239 точки срещу 1050 за втория Килде. Трети е Матиас Майер с 836 точки.