Звездата на алпийските ски Александър Омод Килде от Норвегия ще претърпи втора операция след тежкото си падане на спускането във Венген за Световната купа миналата събота, съобщи ДПА.

Операцията му бе предвидена за днес слебодеб в Инсбрук (Австрия), като трябваше да бъдат възстановени две скъсани връзки на рамото. Това обяви самият Килде в своя профил в социалната мрежа X. Той претърпя и първа оперативна намеса, която се наложи заради увреждания на нерви в следствие на сериозни наранявания на прасеца.

Малко преди финала на състезанието Килде загуби контрол и се оплете в мрежите за сигурност около пистата с много голяма скорост. Той бе изнесен от терена с медицински хеликоптер. Той се размина със счупвания на кости и теоретично може да се върне на пистата преди края на сезона, въпреки че това е малко вероятно.

"Като се отчете сериозността на падането и факта, че се забих в мрежата със 120 км/ч, се чувствам учудващо добре", написа Килде. В момента той е в Инсбрук със семейството си и приятелката си - американската скиорка Микаела Шифрин.