Най-добрата българска състезателка в шорттрека Катрин Маноилова коментира класирането на щафетата ни за финал Б на Световното в „Арена Армеец“. Маноилова, която получи травма преди старта на шампионата на планетата, прояви характер и успя да стартира, като направи една обиколка.

Тя заяви, че отборът се е справил „блестящо“ и сподели надеждите си за добро представяне във финал Б.

Там българките ще се съревновават с Япония и Казахстан, а самото участие в този финал им гарантира минимум седмо място в крайното класиране.

„Всеки следващ ден се чувствам по-добре, след две седмици имам контролен преглед и ще видим как се възстановявам“, започна Маноилова

„Въпросът бе да стартираме, рядко се отдава възможност да караш у дома. За жалост, нямам сега възможността да помогна, но моят отбор се справи блестящо, надявам сеутрешният ден да е успешен“, продължи състезателката.

„Най-вероятно е повлияло психически на отбора, това, че получих травма. Щафетата е от четирима, а аз съм част от нея“.

„Аз направих само една обиколка. Стискаме палци за утре“.

„Вълнуващо е да караш пред родна публика, но сега трябва да се щадя емоционално. Съжалявам, че не успях да се състезавам индивидуално и да усетя тръпката“.

„За жалост това бе последното важно състезание за сезона, за което се готвих целия сезон. Предстои месец почивка и след това започваме подготовка за новия сезон, който започва септември“, коментира за финал Маноилова.

Световното по шорттрек приключва в неделя, 10 март.