„Представянето на Олимпиадата в Лондон отразява нашата реалност. Няма как да избягаме от нея . Един спортист се гради с години. В големия спорт не е само талант, в големия спорт се изискват доста други неща. Не става само дума за пари. Тази подготовка е била осигурена, но просто нивото на нашите спортисти са такова ниво“, заяви президентът на Българската федерация по биатлон Катя Дафовска по повод представянето на българските олимпийци по време на летните игри в Лондон.

Олимпийската шампионка от 1998 година бе гост в предаването „Междуредие“ по Дарик радио.

„Хубаво е все пак малка държава като Българя да не се разпростира в много спортове. Хубаво е да погледнем в спортове, в които имаме традиция, треньори и сме постигали резултати. Трябва да обърнем внимание и на масовия спорт, който е здравето на нацията.“

„Никога не съм искала да се състезавам за друга държава. Дори за пари, никога не съм имала намерения да ходя навън. Аз съм много привързана към родината. За съжаления синовете ми не предпочитат зимните спортове. Големият ми син предпочете футбола, а малкия трудно мога да го кача на ските“, каза още Дафовска.