Председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска изрази надеждите си, че тепърва ще дойдат добрите стартове за родните състезатели.

В интервю за Спортно шоу Гонг тя поздрави за достойното представяне Красимир Анев, заел четвърто място, както и Антон Синапов и Димитър Герджиков, влезли в Топ 11 на Европейското първенство в Риднаун-Вал Ридана. 

Анев финишира 4-и в индивидуалната на 20 км 

"Искаше ни се медал, но не е късно, има още стартове и те имат реални шансове. Пожелавам им го от сърце," заяви Дафовска. "Не съм от хората, които веднага звънят по телефоните. Искам да бъдат само спокойни."

Относно Анев и неговите изяви, тя отбеляза: "Стрелбата му играе лоша шега засега. Бегово е на високо ниво, но при него стрелбата решава изцяло класирането. Дано на спринта, където има по-добри класирания, да успее да се представи по-добре."

"Поздравявам Тони и Митко за класирането днес. Те доста се доближават до Краси и до Владо и така подсигуряваме доста добра щафета," обясни шефът на федерацията.

"Дай Боже на Олимпиадата да имат ден и късмет, да е всичко на тяхна страна. Имаме доста стартове - четири индивидуални, две щафети, в които всеки един от тях може да покаже най-доброто," завърши Дафовска.