Президентът на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска заяви, че тепърва ще се срещне с национала Красимир Анев, който изрази намерението си да прекрати кариерата си след края на сезона. Тя бе сред олимпийските шампиони на България, които днес подкрепиха декларацията на родната федерация по борба, този спорт да не бъде ваден от програмата на олимпийските игри.

„Приключихме сезона. Вчера завърши републиканското първенство. Проведохме всички дисциплини, въпреки променливото време. Сега предстои да направим анализ на целия зимен сезон и да приемем отчетите на старши треньорите. После ще правим план за подготовка за Олимпиадата”, коментира президентът на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска.

„Равносметката е, че все по-добре и по-убедително имаме представяне в мъжкия тим, а в женския тим се борихме за оставане на едва квота повече в Световните купи”, каза още Катя Дафовска.

„Краси вчера се прибра от Франция от Световно първенство на армиите. Предстои тепърва да се срещнем и да поговорим. Иска ми се да не се откаже и каквото зависи от нас ще се опитаме да направим и да променим”, заяви Дафовска по повод изразеното желание от Краси Анев да прекрати кариерата си след края на сезона.