Вирджинските острови няма да имат представител на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, след като по-рано Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) отхвърли искането на Националния олимипйски комитет на страната за квота за състезателката по скелетон Катрин Таненбаум.

Тричленен панел на КАС потвърди, че Таненбаум е покрила минималните определени нормативи на Международната федерация по бобслей и скелетон, но постанови, че заради липсата на допълнителна свободна квота, която да бъде отпусната на състезателката от Вирджинските острови, Международният олимпийски комитет не може да й прати покана за участие в Пьонгчанг 2018.

КАС също така изтъкна в решението си, че според правилата МОК не е задължен да предоставя допълнителна или специални покана, за да даде възможност на Вирджинските острови да пратят спортист на Зимната Олимпиада в Пьонгчанг.

Вирджинските острови имаха свои състезатели на седем от предишните осем зимни Игри, като единствено не участва на Игрите във Ванкувър през 2010 година.

В Сочи 2014 страната беше представена от алпийката Джасмин Кембъл, която завърши 43-а в слалома и 56-а в гигантския слалом./БТА