Уорън Фоугъл и Нино Нидеррейтер се разписаха с рамките на 48 секунди в началото на третата част, с което донесоха победата на Каролина като гост на Ню Йорк Айлъндърс с 2:1 във втория мач от полуфиналната серия на плейофите на Източната конференция в Националната хокейна лига. Каролина поведе с 2:0 в серията, в която се играе до четири успеха от седем мача.

Матю Барзал откри резултата за Айлъндърс в първата част, през втория период двата тима не успяха да отбележат нов гол, а с двете попадение в началото на третата третина Каролина стигна до успеха. Вратарят Петр Мразек отрази девет от десет удара преди да напусне игра заради контузия в седмата минута на втората част.

Той беше заменен от Къртис МакЕлхини, който направи 17 спасявания и помогна на Каролина да спечели за шести път в последните си седем мача от плейофите. Стражът Робин Ленър отрази 16 удара за Айлъндърс.

Колорадо спечели срещу Сан Хосе с 4:3 и изравни на 1:1 победи полуфиналната плейофна серия на Запад. Тайсън Бари се отличи с гол и две асистенции за успеха, а останалите попадения реализираха Габриел Ландеског, Мат Нието и Нейтън МакКинън.

Сан Хосе поведе с 1:0, но гостите вкараха три поредни попадения за обрата. За домакините два гола вкара Брент Бърнс, а един реализира Иваднър Кейн. Мач номер 3 е във вторник в Денвър. /БТА