Йеспер Фаст се разписа 9 секунди след началото на третата третина и изведе своя тим Каролина напред в резултата при успеха с 4:3 над Питсбърг като гост в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Срещата беше и директен сблъсък на първите два отбора в Столичната дивизия, а след него Каролина еднолично води със 72 точки. Пингвините са 2-и със 70.

Себастиан Ахо вкара пък 22-ото си попадение през сезона, а за победителите също така бяха точни Йеспери Котканиеми и Джордан Стаал също се разписаха. Каролина в нито един момент не изоставаше в резултата, а вратарят им Анти Раанта спаси 31 изстрела в 100-ата си победа в кариерата.

Брайън Ръст в 14:43 минута на втората част и легендата Сидни Кросби в 17:59 минута успяха да изравнят резултата до 2:2, след като Котканиеми и Стаал се бяха разписали преди това. За Ръст това е осми гол в последните осем мача и общо 501-и в кариерата. През третата част гостите отново дръпнаха с два гола аванс, а Ивън Родригес намали по-малко от минута и половина преди края, разписвайки се за първи път от 6-и януари. Но гостите удържаха преднината си.

Чикаго Блекхоукс падна с 2:5 у дома от другия лидер на Изток – Флорида Пантърс. Александър Барков отбеляза едно попадение и подаде за още две. Аарон Екблад, Брандън Монтур, Макензи Уигър и Антон Лундел отбелязаха останалите голове за Пантерите, които имат 75 точки и водят в цялата Източна конференция. За тях това е четвърта победа в пет гостувания подред.

Джонатан Юбердо направи две асистенции за Флорида, като увеличи общо на 53 головите си подавания през сезона, записвайки точки в седми пореден двубой.

Ветеранът Патрик Кейн вкара гол и подаде за другия за Чикаго, като тимът им не е печелил у дома от мача с Анахайм на 15-и януари. Логично Блекхоукс остават на предпоследното място в Централната дивизия с 44 точки

Вратарят на Флорида Сергей Бобровски спаси 22 удара, като накрая пусна и втория гол на Кейлъб Джоунс.

Монреал се справи с 3:2 след дузпи с Айлендърс като гост, но остават тотално последни в Атлантическата дивизия само с 27 точки и изостават с 13 от Бъфало, който е пред тях. Вратарят им Андрю Хамънд спаси 30 изстрела и също така два от трите наказателни удара след края на продължението. За Хамънд това е първи старт като титуляр от 28-и март 2018-а година и първи в редовния сезон от 2016-а.

Коул Коуфилд и Рем Питлик вкараха при дузпите, а в редовното време точни бяха Джеф Петри и Джош Андерсън.

Ню Йорк Рейнджърс победи Отава с 2:1 навън без българския вратар Александър Георгиев. Заместникът му Игор Шестьоркин спаси 29 изстрела, а головете за победата реализираха Райън Сторм и Артьоми Панарин. Тим Щутцле отбеляза единственото попадение за отбора от канадската столица.

Рейнджърс имат вече 69 точки и дръпнаха с 4 пред 4-ия в Столичната дивизия Вашингтон. Отава е чак на 6-о място в Атлантическата с 41 точки.

Лас Вегас продължава да преследва Калгари на върха в Тихоокеанската дивизия, доближавайки се на 2 точки след убедителната победа с 4:1 над Сан Хосе като гост. Джак Айкел вкара първото си попадение за Вегас след пристигането си в този отбор именно от състава на Сан Хосе.

За него това е трето попадение откакто претърпя операция на врата и му беше поставен изкуствен прешлен през ноември. Той вкара за 2:0 в 14:34 минута на първата част на мача, след като направи двойно подаване с Чандлър Стивънсън. Самият Стивънсън също реализира, но половин минута преди края на празна врата, за да оформи крайния резултат.

Така тимът прекъсна серията си от две загуби, а вратарят им Логан Томпсън спаси 35 изстрела и записа втора победа във втория си мач като титуляр.

Кийгън Колесар и Макс Пасиорети също бяха точни за победителите, а "Акулите" от Сан Хосе върнаха едно попадение чрез Ник Бонино в третата част за 1:3.

Минесота постигна изненадващо убедителна победа със 7:3 като гост над добре представящия се отбор на Едмънтън. Играчите от Минеаполис задминаха Сейнт Луис с 1 точка и вече имат 65. Кевин Фиала вкара два гола и подаде за още един. Мат Болди и Матс Дзукарело постигнаха по гол+пас, а другите попадения са дело на Брандън Дюейм, Йоел Ериксон и Конър Дюър.

Едмънтън е на 3-о място в Тихоокеанската дивизия с 59 точки, колкото има и Лос Анджелис. За тях това е първо поражение от пет мача насам и първо за Джей Уудкрофт, който пое отбора преди близо месец и половина.