Новобранецът Уорън Фьогеле вкара два гола и подаде за трети, а Петерж Мразек записа четвърти плейофен шътаут в кариерата си при победата на Каролина с 5:0 срещу Вашингтон. "Ураганите" пък спечелиха първото си домакинство в плейофите за последното десетилетие и по този начин намалиха изоставането си в серията до 1-2 победи.

Дъги Хамилтън също вкара две попадения за Каролина, Брок Макгин се разписа късно в мача и записа асистенция, а Джейкъб Славин завърши с два голови паса за домакините, които отстреляха Вашингтон с 45:18 удара. "Ураганите" завършиха мача само с десетима нападатели, след като двама от тях се контузиха още в първата третина и оставиха отбора си с три линии.

Мразек спаси всичките 18 удара на вратата на Каролина за петата плейофна победа в кариерата си, като последните четири от тях са без допуснат гол. Брейдън Холтби пък спря 40 изстрела за шампионите, които не вкараха гол в плейофен мач за първи път от 2017-а година насам.

В този двубой зрителите обаче видяха първото плейофно сбиване на Алекс Овечкин, който нокаутира Андрей Свечников, а руското крило удари главата си в леда и повече не се появи в игра.

Остин Матюс вкара първия си гол в плейофите и подаде за втори при победата на Торонто с 3:2 срещу Бостън. "Кленовите листа" намалиха изоставането си в серията на 1-2, като точни за тях бяха още Андреас Йонсон и Тревър Муур. Фредерик Андерсен отрази 34 шайби и пусна голове само срещу Давид Крейчи и Чарли Койл.

Нейтън Маккинън вкара два гола в първата третина и подаде за трети на новобранеца Кейл Макар, а Колорадо победи Калгари с 6:2 и намали пасива си в серията до 1-2. Мат Нието се разписа при пауърплей за Калгари, а другите голове в полза на "Лавините", които завършиха мача с 56 изстрела, вкараха Мико Рантанен и Ерик Джонсън.

Микаел Гранлунд вкара от синята линия 8:19 минути преди края за победа на Нешвил с 3:2 в първото гостуване в Далас. Роко Грималди и Филип Форсберг също се разписаха, а Пека Рине спаси 40 удара на вратата на "Хищниците", които поведоха с 2-1 в серията. Точни за "Звездите" бяха Тайлър Сегин и Матс Дзукарело. /БТА