Себастиан Ахо завърши хеттрика си с феноменален гол 28 секунди след началото на продължението и Каролина Хърикейнс спечели с 5:4 срещу Филаделфия Флайърс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Ахо пoe шайбата зад синята линия, напредна с нея в последната третина, промуши я между краката на защитника Тони Деанджело и завърши самостоятелната офанзива с мощен изстрел в горния ляв ъгъл на вратата на Филаделфия за крайното 5:4.

По-рано Мартин Нечас форсира продължението с изравнителен гол, паднал при числено предимство в последната секунда на третата част. Чешкият национал и Брейди Шей завършиха с по попадение и асистенция за Кейнс, които записаха втората победа в последните си три мача.

Фредерик Андерсен спаси 29 удара за Каролина, а за Фили по гол и асистенция записаха Ноа Кейтс, Тайсън Фьорстър и Брендън Лемьо.

Брендън Хагел отбеляза втори хеттрик в кариерата си, включително с победната шайба, а Тампа Бей Лайтнинг се наложи с 5:3 срещу Монреал Канейдиънс в друг мач от съботната програма на НХЛ.

Хагел, титулярно крило в първата офанзивна линия на Лайтнинг, отклони удар от разстояние на Михаил Сергачов 5:58 минути преди края на двубоя и по-късно вкара шайба на празна мрежа за хеттрика. За Тампа точни бяха още Виктор Хедман и Стивън Стамкос, а Никита Кучеров и Сергачов помогнаха с по две асистенции.

Брайън Елиът спря 18 удара за Лайтнинг, които спечелиха трети пореден мач и са с баланс 5-1-1 в последните си седем. За Хабс вкараха Майк Хофман, Денис Гурянов и Йеси Юлонен.

Давид Пастърнак записа гол и асистенция и най-добрият отбор в редовния сезон Бостън Брюинс спечели 109-ата си точка с победа с 5:2 срещу Минесота Уайлд. Чешкото крило вече е с 47 попадения от началото на сезона, а за победата точни бяха още Джейк ДеБръск, Давид Крейчи, Трент Фредерик и Патрис Бержерон.

Евандър Кейн вкара три гола, а водещият реализатор в шампионата Конър Макдейвид записа попадение и две асистенции за победа на Едмънтън Ойлърс с 6:4 срещу Сиатъл Кракен. Зак Хюман и Кайлър Ямамото също бяха точни за Едмънтън, който поведе с три точки на днешния си съперник на третото място в Тихоокеанската дивизия.

Артьоми Панарин вкара два пъти и Игор Шестьоркин спря всички 33 удара за изразителна победа на НЙ Рейнджърс с 6:0 срещу Питсбърг Пенгуинс. Нюйоркчаните са с три поредни победи и вече изостават с пет точки зад втория в Столичната дивизия Ню Джърси Девилс. /БТА